Sekt guide.jpg


Drømmer du om at tjene kassen, få masser sex og lege med folks liv, er der et meget passende job til dig derude: Start din egen religion. Her er 10 bud , som vil sikre dig din egen sekt.

1. Du skal udvælges

    Brændende buske, gyldne tavler... mulighederne for at blive udvalgt er mange. Hvis du ikke orker at starte en hel religion fra bunden, kan du blive profet for en eksisterende gud og bare twiste den lidt. Lederen af Moon-sekten spiller på alle heste og får åbenbaringer fra både Gud, Jesus, Buddha, Moses og Muhammed.

2. Du skal ha' et godt tilbud

    Du skal have en vare at sælge, ellers gider folk ikke høre på dig. Svaret på umulige spørgsmål er godt. Hvad er meningen med livet? Hvordan bliver man lykkelig? Ingen ved det, så ingen kan afsløre dit scam.

3. Du skal ha' tilhængere

    Tilhængere. Uden tilhængere er det ikke sjovt at være Gud - og der er ingen sex. Gå efter psykisk ustabile, der ikke stiller spørgsmål. Da de ofte isolerer sig på ulækre klubværelser, kan de være svære at få fat på. Overvej at blive terapeut og lad dem komme til dig - det virkede for Emenkaya-guruen fra Randers.

4. Tilhægnere skal adlyde dig

    Ellers kan det jo være lige meget. Tænk i belønning, straf, himmel og helvede. Jehovas Vidner er smarte og tilbyder kun 144.000 pladser i himlen, selvom de har flere millioner tilhængere. Så anstrenger disciplene sig mere...

5. Had alle andre

    Det er nemmest at holde sammen, hvis man hader nogen andre. Det lette er at hade alle, der ikke er med i din religion. Afhoppere fra din religion er hademål nummer ét, og hvis det ikke er nok at forbyde kontakt med dem, som Jehovas Vidner gør, så kan du opfordre til mord, ligesom Smiths Venner fra Norge.

6. Der skal være ritualer

    Idéen er at aktivere disciplene, så de glemmer, hvor absurd det hele er. De kan arbejde dagen lang som moonierne eller banke på folks døre som jehovaerne. Desuden mener mange guruer, de er så hellige, at deres kropsvæsker skal indtages - men gad vide, om det ikke hører til under sex.

7. Du skal ha' sex

    Det er næsten for nemt at bruge ritualerne til at få noget på den dumme, men det holder 100. Guds Børn var længst fremme på det område. Deres Guru, Moses David, krævede, at disciplene blev "velsignet" af hans sjover. Desuden opfordrede han til pædofili og brugte prostitution for at skaffe penge til sekten.

8. Du skal tjene penge

    Katolikkerne var pionerer, men alle ved det: Der er penge i lortet. Du skal aldrig føle dig for god til at tjene penge. Din succes beviser bare, at du har ret! Den katolske kirke fandt på at sælge aflad. Det var dengang - nu sælger de mere plastikmerchandise end Disney.

9. I skal kunne beskytte jer selv

    Det gælder om at holde udenforstående ude og indforståede inde. Bevæbnede tropper er skidegode til den slags - selv om de ikke kunne redde amerikanske David Koresh, pædofil og leder af Davidianerne, da FBI angreb hans sekt med bazookaer, kampvogne og helikoptere.

10. Du skal ha' flere tilhængere, og fere, og flere...

    Alle former for business kræver PR, og hvis målgruppen er syge mennesker, skal man gøre syge ting: Sekten Den Højeste Sandhed lavede et giftgasangreb i Tokyos metro. Du kan også køre den mindre ekstreme Krishna-variant: Orange lagner, skaldepander med dusk og et syngende optog ned ad Strøget.

    Af: Matthias Wulff og Johan Køhler Foto: Jens Rosenfeldt 2003-07-02